Bloggen /Få mere overskud i hverdagen – Happy Helpers tips og tricks til at mindske hverdagsstress

Få mere overskud i hverdagen – Happy Helpers tips og tricks til at mindske hverdagsstress

Dan Turèll udgav i 1984 digtet “Hyldest til Hverdagen”. Her skrev han om hans kærlighed til almindelige hverdagsagtige gøremål som at hente mælk og cigaretter ved kiosken, brygge kaffe om morgenen og læse dagens avis. Dan Turèll levede dog et lidt anderledes liv end de fleste af os dødelige. Han var digter og kunne derfor planlægge sin hverdag som han ville. Han havde dog en del gode pointer i sit digt. Happy Helper giver dig her en række tips til at få en følelse af ægte overskud i hverdagen.

blog-image

Vores 7 gode råd til en overskudsagtig hverdag:

  • Sørg for at rengøringen ikke tynger dig
  • Hold et let og overskueligt skema for de ting, du skal
  • Se på dit mentale overskud som du gør på dit budget
  • Brug internettet til at hjælpe dig
  • Hav en fast søvnrytme
  • Vær selektiv med hvad du gør
  • Bevæg dig

1. Sørg for at rengøringen ikke tynger dig

Dan Turèll skriver om at den daglige opvask egentlig ikke er så slem endda. I sig selv er dette også helt sandt. Der kan være en stor glæde i at holde køkkenet og huset rent. Det kan dog opleves som et stort forbrug af energi at skulle til at svinge støvsugeren når man kommer hjem fra en lang dag på kontoret. Derfor anbefaler vi, at du finder en måde at få rengøringen klaret uden selv at skulle i gang. Det frigiver tid og dermed overskud. Du kan eventuelt investere i en robotstøvsuger, eller du kan få hjælp fra en Happy Helper.

2. Hold et let og overskueligt skema for de ting, du skal

Hvis du kan skabe et indre billede for hvilke opgaver der skal klares fra dag til dag, kan du frigive en masse energi, du normalt bruger på at gå og prøve at komme i tanker om hvad du mangler at gøre inden du henter ungerne fra børnehaven. En konstant “indkøbsliste” i inderlommen eller på din smartphone kan hjælpe dig langt på vej. I hvert fald til at starte med. Når du har fulgt den i nogen tid begynder du slet ikke at tænke på at skulle tjekke den. Det vil være her, du begynder at få følelsen af at overskuddet breder sig som et varmt tæppe.

3. Se på dit mentale overskud som du gør på dit budget

Ligesom det er tilfældet med et budget, så skal der helst være et overskud på dit mentale energiniveau. For at holde et overskud i hverdagen, er det vigtigt, at du sørger for, at der er flere positive end negative poster på dit overskudsbudget. I praksis betyder dette, at der, kvalitativt se, skal være en større tilførsel af ting, der gør dig glad og føler dig godt tilpas, end ting, som trækker dig ned og gør dig træt. Det kunne være ting som at læse en bog, træne, eller gå en tur med hele familien. Prøv derfor at frigive tid til at gøre sådanne ting i din hverdag, ved siden af de daglige gøremål, som du ikke kan komme udenom.

4. Brug onlineløsninger til at lette en travl hverdag

Vi lever i en anden tid end Dan Turèll gjorde. Det betyder, at vi har gode muligheder for at klare mange af de rituelle gerninger, han nævnte i sit digt. Der er mange løsninger til online indkøb af hverdagsvarer, blomster og tøj. Derudover kan du få hjælp til at få dit tøj renset med servicen Washa og du kan få hjælp til at klare rengøringen i hverdagen. På den måde kan du trække nogle af de ting fra i dit budget, som står som negative poster, og dermed øge dit mentale overskud.

5. Hav en fast søvnrytme

Søvn er prisen for at have en hjerne. I en travl hverdag, kan opretholdelsen af en fast søvnrytme være noget af det allerbedste du kan gøre for både dit fysiske og mentale helbred. Derfor er søvnrytmen en lavthængende frugt hvis du vil forbedre dit mentale overskud. Nogle gode råd her kunne være, at slukke eller bare lægge telefonen væk tyve minutter før sengetid, ikke drikke kaffe om aftenen og ikke spise noget efter klokken 21. Alle disse ting holder gang i dit system og vil gøre det sværere for dig at falde til ro uden tanker, der kører, når du har lagt dig ned under dynen.

6. Vær selektiv

Prøv at gennemgå dine planlagte aktiviteter i din fritid de kommende uger. Lidt i tråd med idéen om overskudsbudgettet eller Marie Kondo, så skal du så se på de forskellige aftaler du har og se hvilke af dem, du glæder dig til og hvilke du egentlig hellere ville være foruden. På den måde kan du få en idé om hvad der giver dig en følelse af at føje til dit mentale overskud og på den anden side, hvad der trækker fra det.

7. Bevæg dig

Motion gør dig glad. Det frigiver dopamin, som giver dig lykkefølelsen og nedsætter stresshormonet kortisol i hjernen. Derfor er det at dyrke motion en utrolig vigtig komponent i vejen mod mere mentalt overskud. Det kan være alt fra styrketræning i fitnesscenteret til løbetræning i det fri eller fodbold. Det vigtigste er, at du får noget sved på panden og brænder noget krudt af. Prøv at lave nogle aftaler med dig selv. Sørg for, at hvis du har sagt, at du tager ud og træne i morgen – så gør du det. Du vil hurtigt opleve, at motion også er et godt frikvarter fra en ellers travl hverdag.

 

Som beskrevet ovenfor, kan onlineløsninger være en stor hjælp til at frigøre noget energi og dermed øge overskuddet i hverdagen. En af de simpleste metoder til at frigøre den tid og energi er at booke rengøring online. Her kan du bruge Happy Helper, som dækker det meste af landet med dygtige rengøringsfolk, som elsker, at gøre rent.

Vores oftest stillede spørgsmål vedrørende overskud i hverdagen:

Happy Helper har modtaget nogle gode spørgsmål om mentalt overskud og sundhed i hverdagen. Vi deler herunder spørgsmålene og vores svar på disse.

Kan man føle sig ensom i lang tid ad gangen?

Det korte svar er, at det kan du selvfølgelig ikke. Ensomhed er usundt for kroppen og det er bevist, at det at føle sig ensom over en lang periode kan være med til at nedsætte din forventede levealder. Dog er det ikke let at løse. Vi, hos Happy Helper, er hverken psykologer eller psykiatere. Derfor henviser vi til, at du læser denne artikel fra Psykiatrifonden, hvis du føler dig ensom.

Hvordan gør man en stresset dag produktiv?

Fokusér din energi på de vigtigste opgaver. Vælg tre opgaver, som du bare skal nå inden dagen er omme. Selvom du så har fem andre, du ikke nåede, så har du i hvert fald opfyldt dit mål om de tre. Hvis du når de tre og kan komme til de næste, så har du klaret det godt. 

Hvordan motiverer man sig til en hård opgave?

Først og fremmest, vil vi anbefale dig, at du sørger for, at du har en deadline for hvornår du vil være færdig med opgaven. Herudover, er det en god idé at bryde opgaven op i bidder, så du kan tjekke dem af din to-do-liste. Du kan også give dig selv en præmie hver gang du er færdig med en delopgave.

happyhelper.dk