Bloggen /Happy Helpers tips og tricks til rengøring af badeværelset: Sådan får du et skinnende badeværelse

Happy Helpers tips og tricks til rengøring af badeværelset: Sådan får du et skinnende badeværelse

Vi mennesker tilbringer rundt regnet mere end et år af vores liv i badeværelset. Derfor er det vigtigt, at det er et rart sted at opholde sig. Det kan du sørge for, at det er, dels ved at indrette det så det passer dig, dels ved at sørge for at det altid er rent og skinnende når du skal gøre dig klar. Det giver vi dig en guide med tips og tricks til her.

blog-image

Happy Helpers 10 hacks til et skinnende badeværelse

  1. Gør rent mindst en gang om ugen
  2. Kom helt ud i hjørnerne
  3. Sørg for, at kalken ikke hober sig op
  4. Eddike får dig langt
  5. Tør jævnligt overfladerne af
  6. Puds spejle og andet glas
  7. Pas på dine fliser
  8. Vær opmærksom på hvad forskellige produkter kan
  9. Brug bagepulver og eddike til at fjerne lugt fra afløbet
  10. Tøm vandlåsen jævnligt

 

Det er vigtigt at rengøringen af badeværelset er jævnlig, så snavs og støv ikke får lov til at hobe sig op. Happy Helper elsker at gøre rent; derfor kan du altid booke en Happy Helper til at klare rengøringen hvis der mangler tid i din hverdag.

Gør rent mindst en gang om ugen

For at badeværelset ikke når at komme dertil hvor opgaven med at gøre det rent bliver uoverskuelig, anbefaler vi, at du en gang om ugen laver en generel rengøring, hvor du skifter håndklæder, tørrer overflader og amaturer rent samt giver toilettet en grundig rengøring. Du kan læse mere om hvordan du gør toilettet rent her.

Kom helt ud i hjørnerne

Det er vigtigt at være opmærksom på at komme helt ud i hjørnerne når du gør rent generelt, men i endnu højere grad i badeværelset. Det er fordi der i badeværelset er meget høj luftfugtighed efter bad og lignende. Dette kan føre til mug og skimmelsvamp, men det er let at undgå ved at sørge, at der ikke ligge noget snavs i hjørnerne.

Sørg for, at kalken ikke hober sig op

Vi anbefaler, at du månedligt laver en grundig afkalkning af badeværelset. Det er fordi kalk har det med at blive  meget genstridigt, hvis det ikke bliver fjernet ofte og grundigt. Det er dog ikke et problem, hvis du tager en ekstra halv time til at komme i bund med det en gang om måneden cirka. 

Eddike får dig langt

Eddike er en effektiv kalkfjerner. Du skal dog være opmærksom på, at det dels kan være ekstremt hårdt om fingrene og det derfor kan være en god idé at bruge gummihandsker, når du bruger det; dels, at det er flydende, så det kræver, at du er opmærksom på at få det til at blive på de områder, du skal fjerne kalken fra.

Tør jævnligt overfladerne af

Overfladerne i badeværelset står og samler støv, ligesom overfladerne i resten af hjemmet. Som beskrevet overnfor, er det vigtigt at holde dem rene. Derfor er det en god idé at tørre overfladerne af minimum en gang om ugen, men gerne oftere.

Puds spejle og andet glas

Spejle og andet glas i badeværelset kan hurtigt blive smudsede hvis ikke det bliver holdt rent. Her er det en god idé at lave en blanding af lagereddike og vand. Du kan bruge to deciliter lagereddike og fire deciliter vand samt en smule opvaskemiddel og blande hælde det i en forstøverflaske. Herefter går du bare i gang med pudsningen.

Pas på dine fliser

Fliser er en heel kunstform. Derfor skal alle fliser også behandles forskelligt. Nogle kan tåle ret kraftige rengøringsmidler. Andre kan ikke. På denne blog er der en grundig artikel om behandling af forskellige flisetyper, som du kan læse her.

Vær opmærksom på hvad forskellige produkter kan

Forskellige produkter kan klare forskellige ting. Den største og mest umiddelbare forskel er hvorvidt der er tale om alkaline eller sure produkter. Som tommelfingerregel fjerner alkaline produkter fedt og snavs, mens sure produkter fjerner kalk. Det kan derfor være en god ide at sætte sig ind i hvilket slags produkt du bruger og hvorfor du bruger det. Derudover er det også en god idé at overveje hvor “ekstremt” et projekt du står overfor. Des surere ellere mere alkaline produkter, du bruger, des hårdere er det for miljøet.

Brug bagepulver og eddike til at fjerne lugt fra afløbet

Bagepulver og eddike kan sammen fungere helt fantastisk til at fjerne den sure lugt, der kan komme fra afløbet. Det er fordi det alkaline bagepulver kan fjerne fedt og desinficere samtidig med, at eddiken kan fjerne kalkophobninger, som kan begrænse vandet og dermed hjælpe med ophobning af skidt.

Tøm vandlåsen jævnligt

Der er ikke noget værre end at tage et brusebad, hvor man pludselig står og sopper i vandet fra afløbet som er løbet over. Derfor er det en god idé at tømme vandlåsen cirka en gang om måneden. Det kan godt være lidt klamt, men det er meget bedre end at vente og gøre det senere.

 

Mange af Happy Helpers kunder booker rengøring hver anden uge, for at dele læsset op, så de kan fokusere med tid på familien og arbejdet. Dette kan du også gøre, ved at booke en Happy Helper.

happyhelper.dk